Kawa inaczej, czyli poranek o innym smaku!

Kawa jest napojem, który miliony osób na całym świecie pije każdego poranka, w ciągu dnia, a nawet wieczorami. Dlaczego? Ponieważ pobudza, wprawia w cudowny nastrój, dodaje energii i przede wszystkim sam rytuał picia kawy jest wspaniałym przeżyciem. Za mocne słowa? Chyba jednak nie. Dobra kawa to dobry początek dnia.

Można ją zrobić na różne sposoby, które odmienią ją w dość niecodzienny ale spektakularny sposób. Dodatkowe kalorie, którymi uraczymy się rano spalimy w ciągu dnia. Zresztą, każda z nas może czasami zgrzeszyć i delektować się słodkościami już od wczesnych godzin porannych.

Z nutką pomarańczy

Do zaparzonej kawy dodajemy kilka plasterków pomarańczy, w którą wbijamy goździki. Dodajemy łyżeczkę cukru i szczyptę cynamonu. Możemy podać z bitą śmietaną.

Orzechowy zawrót głowy

Zaparzoną kawę mieszamy z łyżką syropu orzechowego i łyżeczką masła orzechowego. Dodajemy spienione mleko i posypujemy orzeszkami.

KarmeLOVE przebudzenie

Gorącą, zaparzoną kawę mieszamy z odrobiną syropu karmelowego. Dodajemy łyżeczkę cukru i spienione mleko. Podajemy z bitą śmietaną.

Miodowa inspiracja

Do zaparzonej kawy dodajemy łyżkę miodu spadziowego, spienione mleko i szczyptę cynamonu. Możemy posypać migdałami.

Korzenna moc kawy
Zaparzoną kawę mieszamy ze szczyptą cynamonu i odrobiną kardamonu. Dodajemy łyżkę syropu korzennego lub orzechowego. Dosładzamy miodem.

Tagi: , ,

Powiązane artykuły

Poprzedni artykuł Następny artykuł
0 podzieliło się